Τελευταία νέα, πανελλήνιες εξετάσεις, φροντιστήριο, πανεπιστήμιο, μαθήματα, ιδιαίτερα
 
 

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εκτυπώστε τη σελίδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9-2-2015    

Το Φροντιστήριο Έκκεντρο μαζί με τους μαθητές του παρακολούθησαν την ταινία "Η Θεωρία των Πάντων"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7-2-2015    

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος "Γνωριμία με τον προγραμματισμό" ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

 

Ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς για την συμμετοχή τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 6-12-2014    

Καλά Χριστούγεννα & Καλές Γιορτές!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4-12-2014    

Συνεργασία με CODIFY

Το φροντιστήριο Έκκεντρο συνεργάζεται με την εταιρεία CODIFY, η οποία εξειδικεύεται στη διδασκαλία της γλώσσας των υπολογιστών σε παιδιά μέσα από δημιουργικές εφαρμογές.

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα τους πατώντας εδώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4-9-2014    

Βάσεις 2013-2014

Θα βρείτε το συγκριτικό των βάσεων για το 2014 και 2013 πατώντας εδώ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2-9-2014    

Καλησπέρα σας!

Με μεγάλη μου χαρά σας ανακοινώνω ότι
το προσωπικό μου site zimzamphysics.gr
είναι έτοιμο και «κυκλοφορεί» στο διαδίκτυο.

Θα ήταν τιμή μου να του ρίξετε μια ματιά.

Σας ευχαριστώ,
Δημήτρης Ζαμάγιας

Υγ. Θα το δείτε εδώ: www.zimzamphysics.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29-8-2014    

Δεν πέρασες στο πανεπιστήμιο. Ε, και;

Μια φορά κι ένα καιρό, πριν από 12 περίπου χρόνια, παίδες μου αγαπημένοι, έδινε και η αφεντιά μου εξετάσεις προσπαθώντας να τρουπώξει σε μια σχολή α) για να βουλώσει το στόμα της μάνατζερ που θρηνολογούσε ότι έκανε κόρη ακαμάτρα και χίπισσα (όρος βγαλμένος από το χρονοντούλαπο της δικής της προϊστορίας) β) για να δικαιώσει το προφητικό χάρισμα του ξαδέρφου Σάκη που ισχυριζόταν ότι με είδε στον ύπνο του με τήβεννο χρώματος φυστικί Αιγίνης και τέλος γ) για να αράξω νομίμως για 4-5 χρονάκια στην Ξεσαλονίκη, να ακούσω τις μουσικές μου, να δω τις ταινίες μου στα φεστιβάλια, να γνωρίσω καρντάσηδες, να κάνω τα ξενύχτια μου, τις αταξίες μου και τα τρελά μου – ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ. Πόσο γαμάτο ήταν αυτό; Πολύ, συμφωνούσε όλη η παλιοπαρέα και έχωνε ξανά τα κεφάλια στις σημειώσεις του φροντιστηρίου.

Τότε μόλις είχε αρχίσει να κορυφώνεται το αφόρητο φαινόμενο της γονεϊκής πίεσης 345 μεγατόνων πάνω στους ασθενικούς μας ώμους. Το πανεπιστήμιο έμοιαζε ακόμα εγγύηση για μια λουσάτη ζωή, μια εγγυητική επιστολή ότι όλα όσα ονειρεύτηκε η θεία σου η Αγγελικούλα και δεν κατάφερε να κάνει, θα τα κάνεις εσύ. Και φράγκα, και πρεστίζ και δεξιώσεις και κονέ και απ' όλα. Εγώ βέβαια είχε μια εγγενή δυσπιστία για όλα τα όνειρα της θείας μου (και της θείας σας) Αγγελικούλας. Πολύ μούφα μού φαινόταν οι υποσχέσεις του πανεπιστημίου. Κάτι μου έλεγε να προτιμήσω τη σοφία του πεζοδρομίου (με την καλή έννοια, ρε αλήτες). Γι' αυτό και την έβγαζα γενικώς έξω από το φροντιστήριο, σ' ένα αλσύλλιο, να καπνίζω και να συζητάω για τον Μαρκούζε (!) παρέα με τον Δημήτρη, παιδί νοστιμότατο και ψαγμένο. Ο τότε κολλητός μου, ο Μάκης, μου είχε γίνει στενός κορσές επί καθημερινής βάσεως. Αγωνιούσε μη χάσω τα SOS. Είχε κι αυτός μια μάνα κερβεροειδή που του είχε γανώσει τον εγκέφαλο ότι αν ο γιος της αποτύχει θα νιώσει τόσο αποτυχημένη που δεν θα ξαναβγεί έξω και θα χάσει τη δουλειά της στο ΙΚΑ. Ο φουκαράς το 'χαψε, αγχώθηκε και κόλλησε στα βιβλία για 14 μήνες επί 14 ώρες ημερησίως - και λίγα σας λέω. Εγώ, αφού ματαίως προσπάθησα να του βάλω μυαλό, τον εγκατέλειψα στη σπασικλότητα του και έκανα δικό μου πρόγραμμα (βλέπε Δημήτρης). Όταν η μάνατζερ πληροφορήθηκε από τον (μαλάκα) διευθυντή του φροντιστηρίου ότι σπανίως τους καταδέχομαι, αποστόμωσα τις οιμωγές της υπενθυμίζοντάς της ότι ο Σάκης με είχε να δει να φοράω τη φυστικί τήβεννο, αλάνθαστο σημάδι ότι δεν έχω ανάγκη του φροντιστηρίου για να θριαμβεύσω ακαδημαϊκώς.

Πράγματι πέρασα. Θρίαμβο δεν το λες, αφού πέρασα δέκατη από το τέλος, αλλά εμείς οι χίπισσες είμεθα άνθρωποι μειωμένων φιλοδοξιών. Αυτός που δεν πέρασε -γαμώ την αδικία μου- ήταν ο Μακούλης. Τον θυμάμαι να μαθαίνει τα αποτελέσματα και να χλομιάζει. Τα πόδια του έτρεμαν και αρνιόνταν να στραφούν προς άλλη κατεύθυνση – η μέγαιρα ήταν τρία μέτρα πιο κει και τον κοιτούσε σαν να εκτέλεσε 35 μωρά στην κούνια τους. Πήγα να του μιλήσω αλλά δεν άκουγε. Τον πήρα λιγάκι αγκαλιά αλλά μόλις με ρώτησε «Πέρασες, έτσι;» ντράπηκα για την κωλοφαρδία μου κι έκατσα στο πεζοδρόμιο. Σε δυο λεπτά την είχε κοπανήσει. Είχε εξαφανιστεί απ΄ όλους μας. Τον έψαχνα όλο το βράδυ, πήρα όλα τα πιθανά κι απίθανα τηλέφωνα. Ούτε οι επιτυχόντες, ούτε οι αποτυχόντες ήξεραν πού είναι. Η μέγαιρα, όταν τη ρώτησα, απάντησε «ούτε ξέρω, ούτε μ΄ ενδιαφέρει» και μου 'κλεισε το τηλέφωνο.

Τα νέα τα έμαθα το επόμενο πρωί. Ο Μακούλης είχε πάρει 50 ασπιρίνες – ευτυχώς παιδικές, γιατί αυτές είχε το φαρμακείο. Τον πήγανε στο νοσοκομείο, του κάνανε πλύση στομάχου, μας τον ξαναφέρανε καινούριο. Όχι όμως και στην ψυχή. Αυτή είχε παλιώσει ανεπανόρθωτα, όχι γιατί δεν πέρασε στη γαμοσχολή που έμελλε να μας απογοητεύσει χίλιες φορές στο μέλλον αλλά γιατί διέψευσε τη μάνα του.

Ο Μακούλης είναι τώρα στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Ένωση: μισθάρες, αδειάρες, κονέ, ξέρετε. Εγώ είμαι άνεργη και απελπιστικά ερωτευμένη στην Πάρο. Αυτός δεν είχε περάσει. Εγώ είχα περάσει. Με πιάνετε Μακούληδες της σήμερον; Με πιάνετε, μέγαιρες; Αν πληροφορηθώ ότι ζορίζετε τα παιδιά σας με μούφες όνειρα αποκλειστικά δικά σας και της θείας Αγγελικούλας, να το ξέρετε, θα έρθω μετά τα μεσάνυχτα και θα γράψω με μαύρη μπογιά στην πόρτα σας: ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΝΤΟΣ ΠΑΙΔΙ ΕΝ ΚΙΝΔΥΝΩ.

Υ.Γ.: Ρε 'σεις, μπας και είχε δίκιο η μέγαιρα η δικιά μου; Μπας και είμαι χίπισσα τελικά; Δεν ζει και η Ρένα η Βλαχοπούλου να τη ρωτήσω…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29-8-2014    

Αγαπητέ πρωτοετή, καλό κουράγιο

Εδώ και περίπου 13 χρόνια, από τα 4-5 που θυμάσαι τον εαυτό σου, οι περισσότεροι γύρω σου σού λένε για αυτή τη μέρα. Είναι η μέρα που άφησες πίσω σου το Λύκειο, τα άγχη των βαθμών και των απουσιών, τους εφηβικούς αυνανισμούς και τους αφελείς έρωτες, τους τσακωμούς με τους γονείς και τα κρυφά τσιγάρα στις κοπάνες από τα φροντιστήρια. Είναι η μέρα που αγκαλιάζεις το Πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ. Από εδώ και πέρα το μόνο σου άγχος είναι για το πώς θα περάσει η ώρα μέχρι να αρχίσουν τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των λεωφορείων για να πας στην γκαρσονιέρα που νοικιάζεις μετά το ξενύχτι. Το πώς θα την πέσεις στη Μαρία, την τριτοετή φοιτήτρια που κάθεται δίπλα σου τις πρώτες μέρες που πατάς ακόμη στη σχολή, μετά θα εξαφανιστείς για κανέναν χρόνο, τουλάχιστον από τα αμφιθέατρα. Το πώς θα περάσεις τα μαθήματα, συνήθως, σε απασχολεί χρόνια αργότερα. Από την παιδική σου ηλικία θυμάσαι να σου λένε πως αυτά είναι τα καλύτερα χρόνια. Λογικά, δεν θα είναι, όσο κι αν έχεις ανάγκη να πιπιλίσεις αυτή την καραμέλα. Είναι, ωστόσο, τα πιο ξέγνοιαστα και τα πιο σημαντικά για τον τρόπο που θα ολοκληρώσεις στοιχεία του χαρακτήρα σου.

Και να φανταστείς πως αυτή η περίοδος της ζωής σου αρχίζει με λάθος τρόπο. Με τρόπο ακατάλληλο, με τρόπο αναχρονιστικό, με τρόπο λαϊκίστικο και πολλές φορές επικίνδυνο.

Το πρώτο άτομο που θα συναντήσεις στη σχολή σου είναι ο εκπρόσωπος της τάδε φοιτητικής παράταξης και μετά η γραμματεία, ο καθηγητής, ο πρύτανης. Τις χρήσιμες σημειώσεις τις βρίσκεις στα τραπεζάκια με τις αφίσες κι όχι στη βιβλιοθήκη. Ενημερώνεσαι καλύτερα και πιο έγκαιρα από αριθμό κινητού που πληρώνεται από νεολαία πολιτικού κόμματος παρά από το site του τμήματός σου, αυτό μπορεί να μη λειτουργεί τις περισσότερες φορές κιόλας. Όλα αντίθετα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς, με νορμάλ τρόπο σκέψης.

Οι φοιτητικές παρατάξεις δεν είναι κατ' ανάγκην κάτι κακό. Είναι, όμως, εν δυνάμει το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συναντήσει ο οποιοσδήποτε παίρνει ακαδημαϊκή μόρφωση σε ελληνικό Ίδρυμα. Κι αυτό, όχι τόσο πολύ για την πολιτικοποίηση που υποτίθεται πως προσφέρουν, αλλά για την κομματικοποίηση που σίγουρα μεταδίδουν. Σε μια εποχή που έχουν σπάσει ταμπού και αγκυλώσεις δεκαετιών, που η δομή και η σύνθεση του πολιτικού συστήματος έχει αλλάξει ριζικά, αυτές παραμένουν κολλημένες στο παρελθόν, ως νοσταλγοί περασμένων μεγαλείων. Κι αντί να εναρμονιστούν με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής επιμένουν στη μηχανίστικη διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών. Αποτελούν τον συνδετικό κρίκο με τη γραμματεία και τους καθηγητές και σπάνια λειτουργούν ως μοχλός πίεσης απέναντί τους, όπως θα έπρεπε.

Σε κρατούν συνειδητά στάσιμο, παθητικό παρατηρητή της κατάστασης. Σε θέλουν άκριτο και άβουλο, χωρίς πρωτοβουλίες και αμφισβητήσεις. Λογικό, έτσι είσαι πιο εύκολα διαχειρίσιμος. Αργότερα θα έρθουν τα λεφτά για τη Μύκονο, για το κλαμπάκι στο Γκάζι το οποίο το έχει ο μπράβος που τους πουλά προστασία όταν παίζουν ξύλο. Αργότερα θα έρθει και η πρόσκληση να πας να τις παίξεις με τα ΜΑΤ, θα πάρεις και καδρόνι και κράνος. Όλα τα παραπάνω ανάλογα με το τι χρώμα θα επιλέξεις να φορέσεις στα φοιτητικά σου όνειρα.

Δεν χρειάζεται να αδιαφορήσεις για τα κοινά, το αντίθετο. Πρέπει να σε απασχολεί το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείσαι και να κοιτάς να το βελτιώνεις. Συνεχώς να το βελτιώνεις. Αλλά αυτό δεν το κάνεις όταν γίνεσαι ακόμη ένα πρόβατο, το οποίο αργότερα ο κάθε βουλευτής θα σφάξει για να δείξει πως έχει δύναμη. Όλοι θα θέλουν να σε χρησιμοποιήσουν, κράτα το αυτό στο μυαλό σου. Όλοι θα θελήσουν τα χρήματά σου, τον χρόνο σου, τη μυϊκή σου δύναμη, το μυαλό σου, την εξυπνάδα σου, τους γλουτούς σου και το μπούστο σου, αν είσαι κοπέλα ζουμερή και δροσερή. Οι περισσότεροι από τους 72.763 υποψηφίους φέτος για ΑΕΙ και ΤΕΙ είστε καλύτεροι από αυτό.

Ζήστε μέσα στις σχολές σας, είναι καλύτερα από το να ξημεροβραδιάζεστε σε μπουζούκια και καφέ. Βιώστε το αμφιθέατρο και μη φοβηθείτε να μείνετε ως αργά το βράδυ εκεί. Είτε για να διαβάσετε, είτε για να φλερτάρετε, είτε για να ζυμωθείτε πολιτικά με συναδέλφους και φίλους. Οργανώστε project, κάνετε ομάδες και λειτουργήστε ως μια οικογένεια. Μάθετε και να ηγείστε και να υποτάσσετε το «εγώ» σας. Αυτά είναι τα καλά που θα βιώσετε εάν ασχοληθείτε με τα κοινά. Αλλά το κακό που θα έχετε κάνει στο Πανεπιστήμιο και στους άλλους συμφοιτητές σας θα είναι πολλαπλά μεγαλύτερο, αν το κάνετε όπως γίνεται τόσες δεκαετίες. Γι' αυτό κάντε τα όλα χωρίς ταμπέλες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28-8-2014    

Η γραμματεία θα λειτουργεί καθημερινά 18:30 - 21:00 και το Σάββατο 10:30 - 12:30.

Εάν επιθυμείτε κάποια επιπλέον πληροφορία ή ατομική συνάντηση με κάποιον από τους καθηγητές τηλεφωνήστε στο 6937332343.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26-8-2014    

Καλή χρονιά σε όλους! Καλή επιτυχία στα παιδιά της Γ' Λυκείου που περιμένουν τα αποτελέσματά τους.

Αρχική | Φροντιστήριο | Εκπαιδευτικό Σύστημα | Πρόγραμμα Μαθημάτων | Νέα | Aγαπημένα Links | Επικοινωνία